Milde Pepersambal van Mom’s Legacy

pindasaus

Bij de BBQ: doe een mespuntje door de pindasaus om er een tropical sausje van te maken.

soep

Klein beetje door de soep om lekker de neus open te maken. Speciaal lekker in de koudere dagen van het jaar.

 

Knapperige groenten met pit

Benodigdheden:

  • Gesnipperde uien
  • Teentje knoflook, geperst of in kleine stukjes
  • Groente, gesneden (bv spruitjes, bonen, broccoli, spinazie, doperwten etc.)
  • Zout
  • Peper
  • Olie
  • Mespuntje Milde pepersambal van Mom’s Legacy

Bereiding

Verhit de olie in de pan. Doe de knoflook en uien erbij, samen met een mespuntje van de pepersambal en laat op hoog vuur even aanfruiten. Doe de groenten erbij en roerbak ca. 4 minuten. Doe zout en eventueel andere gewenste kruiden erbij. Indien nodig doe je een klein beetje water erbij. Voor de smeuïgheid kun je blokjes verse tomaten toevoegen.

Doe het vuur zacht en de deksel op de pan. Nu maximaal 10 minuutjes zachtjes laten doorgaren, tot de gewenste knapperigheid is bereikt. Af en toe roeren en KLAAR….

snijbonen broccoli_salad doperwten

 

Chili con carne met pepersambal

Bereidingstijd incl. voorbereiding ca 45 minuten

Benodigdheden:

  • 500 gram gehakt
  • 2 potjes bruine bonen, uitgelekt
  • 3 paprika’s gesneden in kleine blokjes
  • 2 bakjes champignons fijn gesneden
  • 2 grote gesnipperde uien
  • Potje tomatenpuree
  • Knoflook ca 8 teentjes, verdeeld in 2 helften
  • Paprikapoeder
  • Zout en zwarte peper
  • 1 theelepel pepersambal
  • olijfolie

Bereiding

Verhit de olijfolie in de pan. Doe de eerste helft knoflook en alle uien erbij en laat het even fruiten op hoog vuur. Doe het gehakt in de pan en laat het rul bakken. Doe daarna de champignons en paprika erbij. Laat ca 5 minuten samen op hoog vuur aan de kook komen, onder af en toe roeren. Doe de bruine bonen erbij en schep het meerdere keren goed om.  Lat het vuur ca 8 minuten hoog. Doe de zout, paprikapoeder en pepersambal erbij. Goed roeren totdat het kookt.

Nu de deksel op de pan en 20 minuten laten sudderen. Eventueel klein beetje water toevoegen.

Doe nu de rest van de knoflook en de tomatenpuree in de pan; goed roeren. Vijf minuten laten doorgaren op zacht vuur. Klaar.

chili-con-carne-a-la-610x300 Chili Con Carne en rijst

Combinatie

Chili con carne is het beste te combineren met rijst en salade. In plaats van rijst kan er ook een pasta gebruikt worden, bijvoorbeeld macaroni. Chili con carne kan ook als lunch zonder toevoeging genuttigd worden.

Eet smakelijk!!!